fbpx
0(312) 504 01 83 - 0(553) 014 60 60
Polyurea – En İyi Fiyat – Kaliteli Hammadde – PANLEO
Ücretsiz Destek Hattı
Türkiye' nin her noktasına bir telefon kadar uzaktayız.
Butona Tıklayın.

Sprey Polyurea

Sprey Polyurea Nedir?

Sprey Polyurea izosiyanat ve amin reçine karışımından meydana gelir. Meydana gelen karışım zemine püskürtme yöntemi ile uygulanır. Polyurea karışımını elde edebilmek için özel basınçlı makinaları kullanılır. Basınçlı makinalar hammaddeleri hacimsel olarak 1:1 oranda uygulama tabancasına sevk eder. Bu süreçte hammadde 70°C-80°C sıcaklık değerlerinde rezistanslar vasıtası ile ısıtılır. Tabancaya ulaşan sıcak ve başınçlı hammadde mix odasında karıştırılarak malzeme elde edilmiş olur.

Sprey Polyurea Kaplama Sprey Polyurea Renkler Sprey Polyurea

Polyurea çok çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Dayanıklığı ve uzun ömürlü olması gibi artılarının  yanında, sprey olarak uygulanması tüm detayların kusursuz kaplanmasını sağlar.

Sprey polyurea günümüze kadar icat edilmiş bütün izolasyon malzemelerinin üzerinde hidroizolasyon sağlar. Aynı zaman da aşınma ve gerilme dayanımı çok yüksek seviyelerdedir. Zemin kaplama ve izolasyon malzemeleri arasında diğerlerinden ayrılan segment malzemelerden dahi üstün yapıdadır.

Sprey Polyurea Karşılaştırma Tablosu

Sprey Polyurea Karşılaştırma Tablosu


Sprey Poliüre Kullanım Alanları

  • Teras ve Çatı Alanları,
  • Yüzme ve Süs Havuzları,
  • Fabrika Zeminleri,
  • Otopark Zeminleri,
  • Askeri Projeler,
  • Tersane Sanayisi,
  • Araç Kaplama vb.

Kısacası sprey polyrea kullanım alanını fazlalaştırmak tamamen talep edenin hayal gücüne bağlıdır. İstenilen her yüzeye uygulaması yapılabilir. Polyurea teras ve çatı gibi alanlarda devamlı UV ışınlarına dayanımlıdır. İnsan sağlığına zarar verebilecek hiç bir madde barındırmaz. Direkt olarak gıda ile temas edebilir, gerekli testleri yapılmış onaylanmıştır. Araç ve yaya trafiğine uygundur. Aşınma kat sayısı çok düşüktür. Tahmin edilen dayanımı 50 senedir. Betonarme bir yapının yaşam ömrünün ortalama 50 sene olduğunu varsaydığımızda, ömürlük tek izolasyon malzemesidir.

Uygulama Standartları

Ön Hazırlık

Sprey Poliürea uygulaması yapılacak zeminlerin ön hazırlığı, uygulamanın ömrü ile doğru orantılıdır. Uygulama öncesi zemin etüdünün yapılmış, ön değerlendirmenin sonucuna göre uygulamaya geçilmesi gerekir. En önemli etkenlerden birisi zeminde ve havada bulunan nemin oranıdır. Zemin nem oranının higrometre cihazları ile ölçümlerinin yapılarak maksimum %8 olması gerekmektedir. Uygulama öncesi atmosferik bağıl nem oranının ise %80 ve altında olması gerekmektedir.

Uygulama öncesi beton zeminlerde gerekli tamiratların yapılması gerekmektedir. Yapısal çatlaklar ve 90° açı birleşim noktaları yapısal tamir harçları ile uygun hale getirilmelidir. Pah birleşim noktaları 45° açı ile zeminde sonlandırılmalıdır. Beton zeminde bulunan şerbet tabakası ve bozuk yüzeyler, elmas uçlu silim makinaları vasıtası ile silinmelidir. Ortaya çıkan kuş gözü diye adlandırılan boşlukların yapısal tamir harcı ile dolgusu yapılmalıdır. Dilatasyon bölgelerinde izolasyon fitili, dökme poliüretan ve dilatasyon bandı kullanılmalıdır. Dilatasyon bandının zemine montajı epoksi tamir harcı ile yapılmalıdır.

Astarlama

Ön hazırlığı tamamlanmış olan beton yüzeylere iki bileşenli solventsiz epoksi astar uygulaması yapılır. Karıştırılarak elde edilen malzeme zemine rulo, fırça ve havasız sprey polyurea makinaları vasıtası ile tatbik edilir. Uygulamada kullanılacak astar malzemesi sarfiyatı zeminin emicilik durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Standart astarlama işlemi 0.25kg-0.5kg m2 sarfiyatı ile tamamlanmaktadır.

Sprey Poliüre Uygulama

Astarlanmış olan zeminin üzerine minimum 1.5 mm kalınlığında polyurea uygulaması spreylenerek uygulanır. Uygulama kalınlığı proje durumuna göre artırılabilir. Uygulaması yapılan hammaddenin kesinlikle %100 saf olması gerekmektedir. Saf olmayan polyurealar çeşitli sorunlara sebebiyet verebilmektedirler. Firma olarak hiçbir projemizde hibrit alaşımlı polyurea kullanmamaktayız.

UV Dayanımlı Boya Uygulama

Polyurea yapısal olarak UV dayanımlı olsada, renk pigmentlerin de zamanla solmalar görülebilmektedir. Bu durumu ortadan kaldırmak için UV dayanımlı alifatik poliüretan boyalar ile son kat kaplama yapılmalıdır. Bu malzemeler de iki bileşenli olup, uygulaması rulo, fırça ya da havasız sprey makinaları ile yapılmaktadır. Bazı projelerde bu malzemeye gerek kalmadan direkt istenilen renkte alifatik polyurea uygulaması yapılabilmektedir.


Uygulama hakkında daha detaylı bilgi almak için Whatsapp iletişim hattımızdan bize soru sorabilirsiniz. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek en güncel referanslarımıza ulaşabilirsiniz.

 

WhatsApp WhatsApp Destek Hattı